محاسبه انلاین مالیات اجاره ملک (حقیقی/حقوقی)

برای محاسبه مالیات اجاره مسکن در سال ۱۴۰۱ برای افراد حقیقی و حقوقی، باید ابتدا مبلغ کل درآمد حاصل از اجاره مسکن را در سال مورد نظر محاسبه کنید. این مبلغ شامل کلیه درآمدهای حاصل از اجاره مسکن در سال ۱۴۰۱ می‌شود، شامل مبلغ اجاره و هرگونه پرداختی مانند رهن (پیش دریافت)  یا هزینه‌ای که به عنوان بخشی از قرارداد اجاره دریافت شده باشد.

در این محاسبات، باید به این نکته توجه کرد که ۱۸ درصد مبلغ رهن یا پیش دریافت نیز به مبلغ درآمد سالیانه افزوده می‌شود. بنابراین، در صورتی که مبلغی به عنوان رهن یا پیش پرداخت دریافت شده باشد، باید این مبلغ را نیز به مبلغ درآمد سالیانه افزوده و سپس محاسبه پلکانی انجام داد.

محاسبه مالیات اجاره املاک برای افراد حقیقی :

برای محاسبه مالیات بر اجاره، ابتدا باید ۷۵ درصد از حاصل جمع مبلغ اجاره ماهانه ضرب در ۱۲ ماه را محاسبه کنید. سپس ۱۸ درصد از مبلغ رهن نیز به این مبلغ اضافه می‌شود.

در صورتی که این مبلغ کمتر از ۵۰ میلیون تومان باشد، مالیات برابر با ۱۵ درصد از مبلغ درآمد باید پرداخت شود. در صورتی که بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان باشد، مالیات برابر با ۲۰ درصد از مبلغ درآمد باید پرداخت شود و در صورتی که بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد، باید ۲۵ درصد از مبلغ درآمد به عنوان مالیات پرداخت شود. مسئولیت پرداخت این مالیات بر عهده مالک ملک یا کسی است که از این طریق درآمد کسب کرده است.

همچنین، تمامی افرادی که ملک خود را به عنوان اجاره دهنده به دیگران اجاره داده‌اند، باید در سامانه مالیاتی کشور ثبت‌نام کنند.

 

برای افراد حقوقی:

– در صورتی که مبلغ درآمد حاصل از اجاره مسکن در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان باشد، مالیاتی برای آن پرداخت نمی‌شود.
– در صورتی که مبلغ درآمد حاصل از اجاره مسکن در سال ۱۴۰۱ بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان باشد، باید ۲۵ درصد از مبلغ درآمد خالص به عنوان مالیات پرداخت شود.

 

محاسبه انلاین مالیات اجاره ملک (حقیقی/حقوقی)

محاسبه انلاین مالیات بر اجاره املاک

دانلود فایل اکسل محاسبه انلاین مالیات اجاره املاک

اگر در محاسبه مقدار مالیات خود در اجاره ملکتان دچار سردرگمی شدید جای نگرانی ندارد کافیست فایل بالا را دانلود و مقدار اجاره ماهیانه و رهن خود را در قسمت های مشخص شده جایگذاری کنید تا به صورت اتوماتیک میزان مالیات شما در سال و ماه مشخص گردد

 

 

شرایط معافیت از پرداخت مالیات اجاره املاک:

در قسمت‌های قبل، با نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات بر اجاره آشنا شدیم. حال می‌توانیم به‌صورت دستی، میزان مالیات بر اجاره را محاسبه کنیم. همیشه افرادی که درآمد دارند، به‌دنبال روش‌هایی برای استفاده از شرایط معافیت مالیات هستند. بر اساس تبصره‌های ۵۳، ۵۵ و ۵۷ مالیات مستقیم، برخی گروه‌های از پرداخت مالیات بر اجاره معاف می‌شوند. در ادامه با این دسته‌ی افراد آشنا خواهیم شد:

– خانه‌های سازمانی که مالکیت آن‌ها به اشخاص حقیقی تعلق دارد.
– املاکی که مورد سکونت همسر، پدر، مادر، فرزند یا اجداد و افراد تحت تکفل مالک قرار دارند.
– املاکی که به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و دستگاه‌هایی قرار گرفته‌اند که بودجه آن‌ها از طریق دولت تأمین می‌شود.
– در صورت فروش ملک و درج این شرط که مالک قبلی تا مدت زمانی این ملک را به مستاجر اجاره داده و این مقدار حداکثر می‌تواند ۶ ماه باشد.
– مالک‌های انواع مجتمع‌های مسکونی که بیش از ۳ واحد استیجاری دارند و با رعایت الگوی مصرف مسکن، با توجه به اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، ساخته می‌شوند.
– املاک مورد اجاره، در تهران، تا ۱۵۰ مترمربع و در سایر نقاط تا ۲۰۰ مترمربع.

در نظر داشته باشید که در صورتی که شرایط معافیت از مالیات بر اجاره برای حالت شما صادق است، دلیل نیست که اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم اداره کل امور مالیاتی کشور نکنید. بلکه باید در اظهارنامه، بیان کنید که می‌توانید از معافیت بهره‌مند شوید. در غیر این صورت، شما مسئول جرایم مالیاتی خواهید بود.

مالیات اجاره ملک را چه کسی باید پرداخت کند؟

بعد از آشنایی با نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات بر اجاره، باید بدانید که چه کسی باید این مبلغ مالیات را پرداخت کند. به این ترتیب، فردی که ملک را اجاره می‌دهد، مسئول پرداخت مالیات بر درآمد اجاره ملک است. در صورتی که مستاجر، ملک را به فرد دیگری اجاره داده باشد، مستاجر دوم مسئول پرداخت مالیات بر درآمد اجاره ملک خواهد بود. در صورتی که مستاجر این کار را انجام نداده باشد، مالک باید مبلغ مالیات اجاره سال ۱۴۰۱ را پرداخت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *